Időjárás

2024.06.28. 17:57

Kiadták a figyelmeztetést: zivatarok zavarhatnak az esténkbe!

A HungaroMet pénteken délután figyelmeztető előrejelzést adott ki Komárom-Esztergom vármegye területére zivatarok kialakulása és villámlás miatt. Vigyetek esőkabátot, ha szabadtérre mentek!

Kemma.hu

A Víz Zene Virág fesztiválra készülőket, ott szórakozókat is érintheti az a figyelmeztető előrejelzés, amelyet 15.32-kor adott ki a HungaroMet. Az elsőfokú figyelmeztetés szombat éjfélig vagy visszavonásig érvényes. Mint írták, péntek estig még csak szórványosan fordulhatnak elő zivatarok, nagyobb számosságban tőlünk keletre. A zivatarokat felhőszakadás, viharos széllökés, illetve jégeső is kísérheti. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent.

Forrás: met.hu

Szombaton az északi, északkeleti megyékben alakulhatnak még ki néhol zivatarok a déli, délutáni órákban, másutt egészen kicsi az esélye. A zivatarokat ezen a napon is kísérheti felhőszakadás, viharos kifutószél, valamint apró szemű jég. Szombaton a napi középhőmérséklet az északi, északkeleti megyék kivételével elérheti, kissé meg is haladhatja a 25 fokot.

Aki kinti programot tervez, például a Víz Zene Virág fesztiválom, vigyen magával esőköpenyt!

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!