Időjárás

2023.06.07. 05:46

Továbbra is él a figyelmeztetés megyénkre, újabb villámárvizek önthetnek el minket

Az igazi nyárias időre még várni kell. Szerdán is a csapadéké lesz a főszerep a térségünkben.

Kemma.hu

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Továbbra sem a napsütésé és a száraz időé lesz a főszerep. Kedden hatalmas özönvíz árasztotta el Tatabányát, víz alá került a fél város. A helyzet szerdán sem lesz sokkal kedvezőbb. A Köpönyeg.hu prognózisa szerint szerdán a némi napsütés mellett sok lesz felettünk a gomolyfelhő, és eleinte inkább csak a Dunántúlon, később máshol is várható zápor, zivatar. A délkeleti szél megélénkül. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat továbbra is érvényben tartja Komárom-Esztergom vármegyére az elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést a heves zivatarok miatt. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés és jégeső is előfordulhat.

 

A meteorológia előrejelzése szerint szerdán nagy területen ismét alkalmasak lesznek a légköri feltételek zivatarok kialakulásához. Összességében több helyen lehet ismét több alkalommal számítani előfordulásukra (a nap második felére a Dunántúlon csökkenő tendenciával), a fő kísérőjelenség továbbra is felhőszakadás lesz (helyenként rövid idő alatt 20-50+ milliméter csapadék, lokálisan villámárvíz veszéllyel). Mindezeknek a déli, délnyugati országrészben csökken az esélye.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!