Előrejelzés

2023.06.01. 07:23

Itt a nyár első napja: mutatjuk milyen idő vár ma ránk

Sok napsütésre és nyárias melegre számíthatunk.

Kemma.hu

A Köpönyeg.hu prognózisa szerint csütörtökön az ország északi felén sok napsütésre számíthatunk, csapadék nélkül. Délen ugyanakkor erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és délután záporok, zivatarok alakulnak ki. Mérsékelt marad az észak-keleti szél. 25-30 fok várható a nyár első napján.

Fronthatás nem terheli szervezetünket. Nyárias, kellemes hőmérsékletű időre számíthatunk. A frontra érzékenyek kissé fellélegezhetnek, jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani. A szórványosan előforduló záporok, zivatarok környezetében fülledtté válhat a levegő, mely leginkább a légzőszervi és szív-érrendszeri betegségben szenvedőket viselheti meg.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint a délutáni órákban a gomolyfelhők összeesnek, nagy területen kiderül az ég, ugyanakkor fátyolfelhők sodródhatnak fölénk. A csapadékgócok többsége lecseng, de néhol egy-két zápor, esetleg zivatar nem kizárt. Mérsékelt marad a légmozgás, de a zivatarok környezetében átmeneti szélerősödés is előfordulhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 15 fok között alakul, de hidegre érzékeny részeken több fokkal hidegebb is lehet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!