Időjárás

2023.05.22. 18:59

Kiadták a figyelmeztetést: heves zivatarok szakíthatják meg a nyári meleget

Lehűlésre nem kell számítani, az előrejelzés szerint marad a nyárias meleg, azonban némi csapadék is társul hozzá térségünkben.

Kemma.hu

Igazi nyárias idővel indult a hét. Fülledt, meleg időre lehet számítani az előttünk álló napokban is, azonban csapadék is társul a jó időhöz. A Köpönyeg.hu prognózisa szerint kedden eleinte napos, fátyolfelhős időnk lesz; majd északnyugat felől egyre több gomolyfelhő érkezik, és szórványosan várhatók zivatarok, záporok.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Komárom-Esztergom vármegyére már ki is adta a figyelmeztetést a heves zivatarok miatt. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés és jégeső is előfordulhat.A

 

A meteorológia előrejelzése szerint kedden délelőtt napos idő várható fátyol- és gomolyfelhőkkel. Elszórtan kialakulhat zápor, zivatar. Késő délutántól északnyugat felől elkezd megnövekedni a felhőzet, és vele együtt az ország északi, északnyugati részén a csapadékhajlam is. A légmozgás általában mérsékelt lesz, zivatarok környezetében egy-egy erős, akár viharos széllökés sem kizárt. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között valószínű.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!