Időjárás

2023.02.22. 07:58

Kitart a februári tavasz, mondjuk hány fok lesz szerdán

Még egy kicsit feljebb kúszik a hőmérő higanyszála szerdán, mint az előző napokban.

Kemma.hu

A Köpönyeg előrejelzése szerint a ködfoltok feloszlása után változóan felhős időnk lesz szerdán, délnyugat felé haladva több napsütéssel. Néhol kisebb zápor előfordulhat. Gyenge lesz a légmozgás. 10 és 17 fok között alakul a hőmérséklet, egyelőre kitart a kora tavaszias február.

Orvosmeteorológiai szempontból fronthatás ugyan nem terheli szervezetünket, azonban a légkörnek melegfronti jellege lesz, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket, de az egészséges szervezetre is hatással lehet. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki.

 

 

Címkék#időjárás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!