Időjárás

2023.02.02. 09:01

Jégeső és villámlás érkezik Komárom-Esztergomba - kiadták az elsőfokú figyelmeztetést

Az Osrzágo Meteorológiai Szolgálat több megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar matt február 2-ára.

Kemma.hu

Az előrejelzés szerint Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Szabolcs-Szatmár és Hajdú-Bihar vármegyékbe érkezik nagy garral a csapadék, amelyben az elsődleges veszélyforrás a jégeső és a villámlás jelenti.

Forrás: met.hu

Mint írják, csütörtök napközben elsősorban a Dunántúlon, és a Tiszántúlon alakulhat ki néhány zivatarcella. A zivatarokhoz jég- és hódarazápor, illetve viharos (>60-70, a Dunántúlon akár több mint 80 kilométer/órás széllökések társulhatnak. A hegycsúcsokon (kiemelten a Dunántúli- és Északi-középhegység) és a záporok környezetében kritériumok szerinti széllökésekre lehet számítani.

A koponyeg.hu előrejelzése szerint csütörtökön változóan felhős időre számíthatunk délnyugaton, nyugaton elszórtan havas esővel, záporral. A legtöbb napsütés a középső tájakon lehet. Az északnyugati szél többfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik. 4 és 9 Celsius fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken nyugat felől beborul az ég, és egyre többfelé várható havazás, majd havas eső, eső. A hegyekben végig havazhat. Eleinte a nyugati, majd az északnyugati szél erősödik meg. +4, +5 Celsius fok körüli értékeket mérhetünk.

Szombaton sokfelé viharossá fokozódó északi, északnyugati szél hatására csökken a felhőzet, kisüt a nap. A Nyugat-Dunántúlon lehetnek tartósan felhős tájak, itt eső, majd havas eső fordul elő. +7 Celsius fok körül változik a maximum.

Vasárnap északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és egyre többfelé lehet csapadék: nyugaton inkább eső, keleten hózáporok. Mérséklődik a légmozgás. +3, +4 Celsius fok valószínű.

Hétfőn erősen felhős időre van kilátás és elszórtan fordulhat elő hózápor. Reggel már országos fagy lesz, délután 0, +1 Celsius fok várható mindössze.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!