Időjárás

2023.01.04. 07:22

Citromsárga figyelmeztetés: az orrunkig sem látunk majd a mai nap egy részében

Sűrű köd nehezíti meg a közlekedést, csak napközben várható lassú javulás.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint a köd, valamint a rétegfelhőzet zsugorodását követően napközben egyre többfelé süthet ki legalább rövid időre a nap. Késő délutántól északnyugatról melegfronthoz kapcsolódó felhőzet húzódik fölénk, amiből az északi megyékben helyenként előfordulhat kisebb eső. A meteorológiai szolgálat a sűrű köd miatt figyelmeztetést is kiadott szűkebb hazánkra. A Köpönyeg előrejelzése ugyanakkor egy kis reménnyel is kecsegtet: prognózisuk szerint a déli órákra feloszlanak a ködfoltok, majd változóan rétegfelhős, részben napos idő várható. Estefelé északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és északon már eleredhet az eső. A délnyugati szél megélénkül. 10 fok körül alakul a hőmérséklet.

Tartós, sűrű köd miatt adott ki figyelmeztetést megyénkre figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat
Tartós, sűrű köd miatt adott ki figyelmeztetést megyénkre figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat
Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

Emellett a köddel, rétegfelhőzettel borított tájakon szitálás nem kizárt. Az északnyugati szél a nap során egyre többfelé délnyugatira, délire fordul, és az esti órákban már nagyobb területen kísérik élénk lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 7 és 12 fok között alakul, de a tartósan borult tájakon néhány fokkal hidegebb, a Dunántúlon néhol melegebb is lehet. Késő estére 3 és 9 fok közé hűl le a levegő.

A hajnalra képződött/terjeszkedett köd az Északi-középhegység térségében, illetve az Alföldön egy összeáramlási zóna környezetében, emellett a Dunántúlon maradhat meg tartósabban. Ezeken a tájakon napközben is lassan javulnak majd a látási viszonyok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!