Időjárás

2022.07.28. 20:00

Kiadták a figyelmeztetést: visszatér a hőség megyénkbe, 37 fok is lehet

Igazi nyári idővel vághatunk neki a hétvégének. Az előrejelzések szerint pénteken 37 fokot is mérhetünk térségünkben.

Kemma.hu

Forrás: 24 Óra

Fotó: Novotni Ákos

Az átmeneti szellős, kicsit csapadékos időt ismét felváltja a hőség térségünkben. A Köpönyeg.hu prognózisa szerint eleinte fátyol-, majd gomolyfelhők jelennek meg a sok napsütés mellett. 31 és 38 fok között alakul a hőmérséklet, délen már forróság lesz. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a nagy hőség miatt Komárom-Esztergom megyére már ki is adta az elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést. A napi középhőmérséklet 25 fok felett valószínű. Szomszédainknál, Fejér és Pest megyében a másodfokú, narancssárga figyelmeztetést is kiadták.

A meteorológia előrejelzése szerint többórás napsütésre lehet számítani, majd késő délután északnyugat felől erősebben is megnövekszik a felhőzet. Délutánig legfeljebb néhol fordulhat elő csapadék, majd délutántól északon, északnyugaton, valamint a keleti határszélen alakulhatnak ki záporok, zivatarok. A délies szél nagy területen lesz élénk. Zivatarok környezetében átmenetileg erős lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 32 és 37 fok között valószínű.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!