Időjárás

2022.07.30. 10:11

Jön az újabb zuhé: kiadták az elsőfokú riasztást Komárom-Esztergomra

Címkék#időjárás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú riasztást adott ki szombatra zivatarok miatt.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Mint a met.hu írja: szombat délelőtt az Északi-középhegység és a Dunakanyar környezetében lévő intenzív zivatarok ugyan lassú áthelyeződéssel, de fokozatosan észak felé haladnak. Az ismétlődő cellákból felhőszakadásra 25-30, egyes helyeken akár 50 milliméteres esőre is lehet számítani. Emellett kisebb valószínűséggel jégeső, viharos,  60-70 kilométer/órás kifutószél is előfordulhat. 

Újabb zuhét kapunk
Forrás: met.hu

Eközben a Dunántúlon kiterjedtebb csapadékzóna halad kelet felé a beágyazott zivatarokkal, az erősebb gócokat arrafelé főleg rövidebb idő alatt lehulló intenzív csapadék kísérheti.

A déli óráktól a front közvetlen előterében több helyen is hevesebb zivatarok kialakulása várható, amelyek akár rendszerbe is szerveződhetnek. A heves zivatarok súlypontja várhatóan eleinte inkább a középső tájakra, Duna-Tisza közére esik, majd késő délutánra, estére inkább az Alföld keleti felére és északkeletre helyeződik át.

A zivatarokhoz 60-80 kilométer/óra fölötti, néhol akár 90-100 kilométer/órát elérő, esetleg azt meghaladó viharos szélrohamok, felhőszakadás (helyenként rövid idő alatt 30-50 milliméternyi csapadék) és 2 centiméter feletti átmérőjű jégeső társulhat.

Tatabánya térségében péládul a szombat az esőről szól. A következő napokban aztán ismét felmelegszik az idő, jövő héten akár 34 Celsius fok is lehet, a koponyeg.hu tájékoztatása szerint.

Forrás: koponyeg.hu

Mint korábban megírtuk, Esztergomban nagy vihar dúlt éjjel. Szombaton egy fát is kidöntött a nagyerejű szél.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!