Időjárás

2022.07.24. 07:20

Ennyit a felfrissülésről, ismét a kánikula lesz az úr a megyében

Kemma.hu

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

Sokat nem örülhettünk a kis felfrissülést jelentő csapadéknak térségünkben, ismét a kánikula veszi át az uralmat. A Köpönyeg.hu prognózisa szerint déltől északnyugat felől mindenhol csökken a felhőzet, és kisüt a nap. 31 és 37 fok között alakul a hőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Komárom-Esztergom megyére ki is adta az elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést a nagy hőség miatt. A napi középhőmérséklet 25 fok felett valószínű. A szombaton gyorsan átvonuló hidegfront hozott magával némi csapadékot, Oroszlányban lecsapó vihar hatalmas károkat okozott, fákat döntött ki a szél, utakat árasztott el vízzel a hirtelen lezúduló eső. További csapadékról azonban egy ideig megint nem álmodhatunk.

A meteorológia előrejelzése szerint vasárnap reggel, délelőtt főként a déli, délkeleti országrészben várhatók zivatarok, melyek fokozatosan gyengülhetnek, visszaszorulhatnak. Ezt követően a déli, délutáni órákban északkeleten, keleten, eleinte jobb eséllyel a Mátra, Bükk, majd főként Hajdú-Biharban, Nagykunság, Békés térségekben várható elszórt zivatarok kialakulása. Zivatarban helyenként 50-70 kilométer/órás szél valószínű, egy-egy helyen jégeső is előfordulhat. Estére, késő estére várhatóan a Tiszántúlon is mindenhol megszűnhet a csapadék. Vasárnapra általában 25, az Alföld déli felén 27 fok körül alakulhat a napi átlaghőmérséklet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!