Időjárás

2022.06.28. 06:51

Már dörög, villámlik: heves zivatarok miatt adták ki a riasztást megyénkre

Elsőfokú riasztást adott ki a meteorológia megyénkre a reggeli heves zivatarok veszélye miatt.

Kemma.hu

Több településen, például Esztergomban is gondot okoz időnként a hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű csapadék

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

A hétfői kánikula után borúsabb időre ébredhettünk kedd reggel. A Kőpönyeg.hu prognózisa szerint gomolyfelhők fogják megzavarni a napsütést, heves zivatarokra is lehet számítani az északi tájakon.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Komárom-Esztergom megyére már ki is adta az elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés mellett a riasztást is a heves zivatarok miatt. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés és jégeső is előfordulhat.

Forrás: met.hu

A meteorológia előrejelzése szerint, a reggeli órákban a Dunántúl északi felén és a Dél-Dunántúl keleti területein, valamint kisebb eséllyel az Északi-középhegység nyugati felében alakulhatnak ki zivatarok, melyeket intenzív csapadék (10-30 milliméter), viharos széllökés (60 kilométer/óra), kisebb eséllyel apró szemű jég kísérhet. A késő délutáni, kora esti óráktól a Dunántúl nyugati, északnyugati megyéiben fordulhatnak elő zivatarok, melyek azonban hevesebbek is lehetnek, viharos kifutószél (60-90 kilométer/óra), jégeső (1-3 centiméter) és intenzív csapadék társulhat hozzájuk. Kialakulásuk helye és pályája azonban bizonytalan, egyes forgatókönyvek szerint az előfordulásuk az országhatáron kívül valószínű.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!