Időjárás

2022.05.01. 15:30

Heves zivatarok a porondon: szerdáig kiadták a figyelmeztetést megyénkre

A meteorológia szerdáig elsőfokú figyelmeztetést adott ki megyénkre a heves zivatarok veszélye miatt.

Kemma.hu

Budapest, 2020. június 18. Vihar után összegyûlt esõvízben elakadt személyautó a fõváros X. kerületében, a Maglódi úton 2020. június 18-án. MTI/Mihádák Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Mihádák Zoltán

Heves zivatarok kíséretében kezdődik a következő hét. A Köpönyeg.hu prognózisa szerint a hét közepéig biztosan számíthatunk térségünkbe helyenként nagyobb mennyiségű csapadékra.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőtől egészen szerdáig, minden napra kiadta az elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést Komárom-Esztergom megyére a heves zivatarok miatt. Elsődleges veszélyforrást Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés és jégeső is előfordulhat.

Forrás: met.hu

A meteorológia előrejelzése szerint, hétfőn a több-kevesebb napsütés mellett fátyolfelhőkre és sokfelé erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk. Szórványosan valószínű zápor, zivatar, kisebb eséllyel a déli megyékben. A keleti, északkeleti szelet helyenként élénk, zivatar térségében átmenetileg erős széllökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között alakul.

Forrás: met.hu

Kedden erőteljes nappali gomolyfelhő-képződés várható, emellett fátyolfelhők is lesznek az égen. Szórványosan kialakulhat zápor, zivatar. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt marad, de zivatarok térségében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között valószínű.

Forrás: met.hu

Szerdán nappali gomolyfelhő-képződés várható, emellett fátyolfelhők is lesznek az égen. Több helyen számíthatunk záporesőre, zivatarra. A délies szél jobbára mérsékelt marad, de a zivatarok környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. Hajnalban 5 és 12, délután 19 és 25 fok között alakul a hőmérséklet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!