Időjárás

2022.04.19. 06:26

Kiadták a citromsárga figyelmeztetést megyénkre: heves zivatarok és jégdarazápor jöhet

A meteorológia több megyére, köztük Komárom-Esztergom megyére is citromsárga figyelmeztetést adott ki a heves zivatarok veszélye miatt.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Húsvét után nem a legkellemesebb idővel folytatódik a hét. A Köpönyeg.hu prognózisa szerint, kedden az erősen felhős égből több helyen alakulhat ki zápor, néhol jégdara zápor. Az északkeleti szél megélénkül. A hideg, néhol fagyos reggelt hűvös nappal követi: délután is csak 10 fok körül alakul a hőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki Komárom-Esztergom megyére a heves zivatarok miatt. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés és jégeső is előfordulhat.

Forrás: met.hu

A meteorológia előrejelzése szerint, kedden a nap első felében alapvetően sok felhő lesz felettünk, majd az ország nagyobb részén egyre inkább szakadozni, gomolyosodni kezd a felhőzet. Szórványosan várható zápor, hó- és jégdara-zápor, néhol zivatar, a hegyekben hózápor is kialakulhat. A nyugati, délnyugati tájakon tartósabban felhős körzetek is maradhatnak, ott inkább a gyenge eső lehet a jellemző. Döntően gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás, inkább csak a záporok környezetében fordulhatnak elő élénk lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 13 fok között várható. Késő estére többnyire 0 és 8 fok közé hűl le a levegő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!