Időjárás

2022.04.30. 18:21

Kiadták a citromsárga figyelmeztetést: heves zivatarokkal zárul a hét megyénkben

A meteorológia elsőfokú figyelmeztetést adott ki megyénkre az érkező heves zivatarok veszélye miatt.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Bár a hőmérsékletben nem lesz tapasztalható nagy visszaesés, a hét utolsó napja nem lesz száraz. A Köpönyeg.hu prognózisa szerint vasárnap nap közben egyre gyakrabban zavarják gomolyfelhők majd a napsütést. Szórványosan alakulhatnak ki záporok, zivatarok.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat több megyére, köztük Komárom-Esztergom megyére is elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki a heves zivatarok miatt. Elsődleges veszélyforrást a a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés és jégeső is előfordulhat.

Forrás: met.hu

A meteorológia előrejelzése szerint, vasárnap hajnaltól már nagyobb valószínűséggel alakulnak ki zivatarok, elsősorban a Dunántúl nyugati, délnyugati felén, kétharmadán. Emellett kisebb számban, de az ország déli és középső tájain is kipattanhatnak zivatarcellák. Legkisebb esély konvektív csapadék előfordulására az északkeleti megyékben van. Egy-egy erősebb gócot szélerősödés (45-55 kilométer/óra), intenzív csapadék  15-20 milliméter), esetleg apró szemű jég kísérhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között alakul.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!