Télies tavasz

2022.04.03. 16:51

Dobogókőn akkora volt a hó, hogy szánkózni is lehetett (videó, fotók)

Hófehérbe burkolózott a táj vasárnap reggelre. Dobogókőn több centiméter hó esett.

F. M.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

Április harmadika nem csak az országgyűlési választás, hanem a szeszélyes időjárás miatt is izgalmakat tartogatott. Mint beszámoltunk, vasárnap hajnalban havazásra ébredt térségünk. 

A településeken kisebb-nagyobb mértékben megmaradt a hó. A havazás miatt a Tatabánya bajnokiját is elhalasztották egyébként.

A hegyvidéki területeken, így Dobogókőn több centiméter vastag hóréteg esett. Olyannyira, hogy többen délelőtt síanorákban, bakancsban, hótaposóban indultak neki kirándulni. Ottjártunkkor többen is szánkóztak, illetve még egy hóember is készült...

És várható-e még hó a további napokban? A koponyeg.hu tájékoztatása szerint nem igazán, sőt: még a nap is kisüt és a hőmérséklet is feljebb kúszik. Olyannyira, hogy április 6-a szerdára akár 17 Celsius foknak örülhetünk.

Forrás: koponyeg.hu

Hétfőn hajnalban a keleti területeken még előfordulhat hószállingózás, majd északnyugat felől mindenhol csökken a felhőzet, és legalább pár órára a nap is kisüt. A szél délnyugatira fordul és megélénkül. 7 és 12 Celsius fok közé erősödik a nappali felmelegedés.

Kedden északon, északkeleten erősen, délen, délnyugaton gyengén felhős lesz az ég. Előbbi tájakon lehet elszórtan kisebb csapadék. Megerősödik a délnyugati, nyugati szél. 15 Celsius fok köré melegszik a levegő.

Szerdán aztán változóan felhős időre van kilátás, többórás napsütéssel. 14 és 20 fok közötti kellemes tavaszi értékeket mérhetünk. A délnyugati szél élénk marad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!