Időjárás

2022.01.30. 10:17

Tovább erősödött a pusztító szél: másodfokú riasztást adtak ki megyénkre

Egyre jobban tombol megyénkben a károkozó szélvihar. A meteorológia már másodfokúra emelte a riasztást Komárom-Esztergom megyében.

Kemma.hu

A fővárosi tűzoltóknak is bőven adott munkát a viharos szél

Forrás: BM OKF/FKI

Ahogy arról már beszámoltunk, péntek reggel megérkezett a térségünkbe a károkozó szélvihar. Úgy tűnik, hogy a helyzet egyre rosszabbra fordul, ugyanis a meteorológia már másodfokú, narancssárga riasztást adott ki Komárom-Esztergom megye egész területére.

Forrás: met.hu

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleményében arra figyelmeztet, hogy a legdurvább széllökések a 100 kilométer/órát is meghaladhatják. Kiemelik, hogy az ilyen erős szél faágakat törhet le, fákat dönthet ki, megbonthatja az épületek tetejét. Azt tanácsolják, hogy ház körül minden olyan tárgyat szedjünk össze, amelyet könnyel felkap a szél, mert ezekkel könnyen nagy károkat okozhat. Az erős szélben kidőlő fák elszakíthatják az elektromos vezetékeket. Hangsúlyozzák, ha valaki elszakadt vezetékkel, veszélyes helyzettel találkozik, hívja a 112-es segélyhívó számot.
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!