időjárás

2021.10.20. 06:38

Kiadták a figyelmeztetést: 70 kilométeres széllel érkezik a hidegfront megyénkbe

Sokáig már nem örülhetünk a nyárias időnek. A hét második felében viharos széllel és sok csapadékkal érkezik meg a télies időt hozó hidegfront.

Kemma.hu

Budapest, 2014. május 15. Egy járókelõ esernyõvel az erõs szélben Budapesten, a Flórián tér közelében 2014. május 14-én. MTI Fotó: Mohai Balázs

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

Ahogy arról már beszámoltunk, a hét első felében igazán kellemes, nyárias az idő térségünkben, azonban ennek sokáig nem örülhetünk. Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökre az ország nagy részére, Komárom-Esztergom megyére is elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki az érkező viharos szél miatt. A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 kilométer/órát.

Fotó: met.hu

A Metkép tájékoztatása szerint a magasban sarkvidéki eredetű hideg levegő áramlik be a Kárpát-medencébe erős szél kíséretében. Előtte csütörtökön eleinte a front előoldalán viharos, 60-85 kilométer/órás déli szél is lehet. A front pénteken főként északon okozhat erős, viharos szelet. A hidegfrontot zivatarok kísérhetik főleg a Dunántúlon. Egyes gócokban jégeső, viharos szél és felhőszakadás is lehet, lokálisan 20-25 milliméter esővel. Emellett nagy területen hullhat jelentős mennyiségű eső szombatig, akár 30-40 milliméter is.

Fotó: Metkép

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!