időjárás

2021.08.19. 07:00

Ismét bekapcsol a sütő: 36 fokos meleget hoz az újabb hőhullám

Az átrobogó hidegfront után, ahogyan azt már a nyáron megszokhattuk, újra egy hőhullám hoz kánikulát. A következő napokban a 36 fokos hőség sem kizárt.

Kemma.hu

Hőség volt az esztergomi belvárosban

Már nem sokáig érezteti hatását a felettünk átrobogó hidegfront. A Köpönyeg információi szerint már mától emelkedni fog a hőmérséklet. A hét hátralévő részében ismét 30 fok fölé csúsznak bőséggel a maximumok.

A Metkép tájékoztatása szerint hétvégétől ismét déliesebb áramlás lesz az uralkodó, amit egy ciklon előoldalának köszönhetünk. Ennek okán enyhébb éjszakák és melegebb nappalok várnak ránk egészen augusztus 26. környékéig a jelenlegi modellfuttatások alapján. Pénteken és szombaton, még csak délen haladhatja meg a 30 fokot a maximum, majd vasárnaptól elszalad vele a ló és gyakorlatilag országszerte elérhetik a csúcsok a 30 fokot. Hétfőn és kedden lehetnek a legmagasabb értékek, ekkor nyugaton és északon kellemes 31-33 fok várható, míg délebbre nem lesz szükség a sütőre, majd a nap melege megoldja, 34-36 fok is lehet, sőt kis eséllyel ennél melegebb is a déli határ közelében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!