időjárás

2021.02.11. 10:03

Tovább erősödött a tomboló szél: 20 méteres fa dőlt a 111-es útra

A meteorológia már másodfokú riasztást adott ki megyénkre a viharos szél miatt. Az esztergomi tűzoltóknak egy útra dőlő 20 méteres fához kellett vonulniuk.

Kemma.hu

51 esethez riasztották a tűzoltókat a kedden kezdődő szélvihar miatt Komárom-Esztergom megyében.

Forrás: Oroszlányi Önkormányzati Tűzoltóparancsnokság

Fotó: Czupár Tamás

Tovább erősödött a reggeli órákban tapasztalt szél megyénkben, ennek köszönhetően az Országos Meteorológiai Szolgálat már másodfokú, narancssárga riasztást adott ki Komárom-Esztergom megyére. A legerősebb széllökések meghaladhatják a 90 kilométer/órás lökéseket is.

Fotó: Met.hu

Az Időkép széltérképe szerint megyénkben Tatabányán és Oroszlányban mérték eddig a legnagyobb szelet. Mindkét városban 71 kilométer/órás lökéseket rögzítettek a széltérképen. Hasonlóan nagy a szél Nagyigmándon, ahol 65 kilométer/órás, míg Dorogon 63 kilométer/órás szelet mértek eddig.

Fotó: Időkép

Csekéné dr. Laczkó Melinda tűzoltó alezredes, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság hivatalvezetője megkeresésünkre elmondta, hogy a viharos szél miatt eddig a megszokottnál kevesebb bejelentés érkezett. A reggeli órákban az esztergomi hivatásos tűzoltóknak kellett vonulniuk a 111-es főút 24-es kilométerszelvényéhez, ahol egy 20 méteres fa dőlt keresztbe az útra és akadályozta meg a forgalmat. A tűzoltók teljes útzár mellett, motoros láncfűrész segítségével rövid idő alatt feldarabolták a fát és elhárították a forgalmi akadályt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!