időjárás

2021.02.09. 06:06

Riasztást adtak ki az ónos eső miatt: ezekre az útviszonyokra készülj a megyében

A meteorológia elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki a kisbéri, oroszlányi és tatabányai járásra az ónoseső veszélye miatt.

Kemma.hu

Az időjárás komoly gondokat okozhat az utakon

Ahogy arról már beszámoltunk, az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki keddre Komárom-Esztergom megyére az ónoseső veszélye miatt. Azonban már nem csak figyelmeztetés, hanem a megye kisbéri, oroszlányi, tatabányai, tatai és esztergomi járására is elsőfokú, citromsárga riasztást is érvényben van.

Fotó: Met.hu

Az Útinform térképeiből kiderül, hogy jelenleg megyénk főútjai és mellékútjai többnyire sónedvesek, a megye nyugati harmadában vizesek így ezek állapota a kora reggeli órákban nem okoz fennakadást a közlekedésben résztvevők számára. Ami a látótávolságot illeti, szintén nem kell ködre, ködfoltokra számítaniuk a sofőröknek.

A meteorológia előrejelzése szerint délnyugat felől újabb csapadék érkezik, nagyobbrészt eső, az ország északi harmadán vegyes formában. A középső-északi országrészben (Dunántúl északkeleti részén, Dunakanyar és Pest tágabb térségében) reggel több helyen alakulhat ki kisebb mennyiségű ónos eső, de a Dunántúl északi részein már hó is eshet.

A fokozatosan észak, északkelet felé fejlődő és intenzívebbé váló csapadékban kora reggeltől előbb a Pest északi részén, illetve Nógrádban, majd Heves, Borsod térségében havazás lehet a jellemző. A nap folyamán itt több centiméter hó várható, az északabbi tájakon, illetve a hegyekben 6-10 centiméter körüli hóvastagsággal. Az eső, havas eső mellett az Észak-Dunántúlon is mind több helyen tisztán havazásra vált a csapadék, de inkább csak néhány cm megmaradó hó valószínű.

Estétől Észak-Magyarországon a már gyengülő és fokozatosan kelet felé visszaszoruló csapadékban ismét lehetséges helyenként némi ónos eső. Délután a déli országrészben, Dél-Dunántúlon kissé labilizálódik a légkör és csekély valószínűséggel zivatar is kialakulhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!