melegszik az idő

2021.02.19. 20:20

Jön a tavasz: akár 14 Celsius fok is lehet a hétvégén térségünkben

Sok napsütést és kora tavaszias meleget tartogat a hétvége, kivéve a tartósan ködös területeken.

Kemma.hu

Forrás: Kemma.hu

Fotó: F. M.

Az Időkép tájékoztatása szerint hétvégén melegebb, óceáni eredetű léghullámok érik el térségünket. Emiatt tavaszias időre, sok napsütésre van kilátás az elkövetkező napokban. A magasban zajló melegedés miatt a köd és az alacsony szintű rétegfelhőzet kialakulásának is kedvezőek lesznek a feltételek. Komárom-Esztergom megyében is felfelé kúszik a hőmérő higanyszála, és következő hétfőn a 15 Celsius fokig szalad a hőmérséklet.

Szombat hajnalban az északon és a Dunántúlon több helyen párás, ködös lesz a reggel, míg a Dél-Alföldön helyenként eső hullhat. Délutánra feloszlik a köd és sok lesz a napsütés. Gyenge, mérsékelt lesz a keleties szél. Hajnalban -4, +4, napközben 7-14 Celsius fok várható.

Vasárnap reggelre is több helyen képződhet pára, köd, illetve alacsony szintű rétegfelhőzet, ami északkeleten már helyenként napközben is tartósan megmaradhat. Ezeken a tájakon 2-6 Celsius fok között alakulhat a hőmérséklet. Máshol sok napsütésre számíthatunk 7 és 15 Celsius fok közötti hőmérsékletek mellett. A délkeleti szél többfelé megélénkülhet, északnyugaton erős lökések is kísérhetik.

A jövő hét első napjaiban is folytatódik a nyugodt időjárás. Sok lesz a napsütés, de tartósan ködös, felhős területekkel is találkozhatunk főleg az ország keleti, északkeleti felén. A csúcshőmérséklet a napos tájakon 10 fok felett alakulhat.

Ez Komárom

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!