csúszós pálya

2021.02.16. 20:47

Enyhe idő és ónos eső jön: elsőfokú figyelmeztetést adtak ki Komárom-Esztergom megyére

A hőmérséklet egyre magasabbra kúszik, de esős idő érkezik az északi országrészbe. Emellett viharos erejű szélre is számíthatunk.

Kemma.hu

A fagyott eső az északi országrészt érinti

Forrás: met.hu

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az északi országrész hét megyéjére, köztük Komárom-Esztergomra adott ki citromsárga figyelmeztetést a fagyott eső veszélye miatt február 17-e szerdára.

A fagyott eső az északi országrésztbe érkezik (Fotó: met.hu)

Az előrejelzés szerint hajnalban egy újabb csapadékrendszer éri el hazánkat északnyugat felől. A csapadék halmazállapota többnyire eső lesz, azonban a Dunántúl északi, északnyugati határ menti területein, illetve az Északi-középhegységben átmeneti ónos eső is eshet, ami jellemzően a 0,1 millimétert éri el.

Az északkeleti országrészben, úgy mint Szabolcs és Borsod megyében a csapadék halmazállapota döntően hó lesz, általában néhány, 2-4 centiméternyi, lokálisan 5 centiméter feletti friss hóréteg is kialakulhat. A délutáni órákban az Észak-Dunántúlon helyenként 60-70 kilométer/órás, viharos széllökések előfordulhatnak.

Az elkövetkező napokban egyébként fokozatosan enyhül a fagyos idő, és szerdától a napközbeni hőmérséklet értékek nulla fok fölött lesznek, az Időkép hosszabb előrejelzése szerint. Ez a melegedés eltart egészen a következő hét közepéig. Tatabányán például szerdán 3, csütörtökön akár 8 Celsius fokra is számíthatunk napközben.

Tatabányán egyre enyhébb lesz az idő (Fotó: Időkép)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!