útinform

2021.01.17. 07:50

Becsapósak lettek az utak a friss hó miatt

Több helyen hullott friss hó vasárnapra reggelre, és egész nap nagyon hideg lesz.

Kemma.hu

havazás

Forrás: Kemma.hu

Fotó: Szűr Annamária

Ismét többfelé indult erős faggyal a reggel, és az ország döntő részén a délutáni órákban is 0 fok alatt marad a hőmérséklet. A Dunántúlon lesz enyhébb az idő, itt viszont a lengedező hideg szél ronthat a hőérzetünkön. Azzal is érdemes számolni, hogy több helyen ismét esett a hó, Komárom-Esztergom megyében is, emiatt a korábbi lefagyások, jeges út- és járdaszakaszok most megbújnaka friss lepel alatt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat " target="_blank" rel="noopener noreferrer">előrejelzése szerint a felhőzet egyébként napközben szakadozni fog, és egyre nagyobb területen bújik elő a nap is. Kisebb havas, hózápor a nap első felében még nagyobb, majd egyre kisebb eséllyel fordulhat elő, ezekből újabb lepel, 2-3 centis friss hóréteg is kialakulhat.

Az Útinform vasárnap hajnali tájékoztatása szerint szinte mindenhol havazik vagy havazott, kivéve az Orosháza-Eger vonaltól nyugatra. Intenzívebb havazást a Dunántúl középső részéről, illetve Komárom-Esztergom és Baranya megyéből, valamint a Dél-Alföldről jeleztek.

A gyorsforgalmi, valamint a fő- és a mellékutak burkolata a csapadékos területeken az alászórások hatására többnyire sónedves, de a havazással érintett területeken átmenetileg télies útviszonyokra, havas-latyakos útszakaszokra is számítani kell. Megyénk nyugati és keleti harmadában a mellékutak havasak, míg Tatabánya környékén sónedvesek. A főutak a Dunakanyar térségében havasak, máshol sónedvesek.

A látási viszonyok szinte mindenütt jók, viszont az intenzív havazás miatt a Bakonyban és a Mecsekben, valamint Vasvár és Baja környékén 300 méter alá csökkent a látótávolság. Általában szélcsend van, vagy gyenge a légmozgás. Hazánkban a hőmérséklet -9 és -2 fok között változik, az Útinform folttérképe szerint Komárom-Esztergom megyében -9 és -5 fok között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!