Időjárás

2020.08.08. 07:24

Jövő hét elején záporok és zivatarok moshatják el a kánikulát

A kedden várható záporok és zivatarok miatt Komárom-Esztergom megyére elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés adott ki a meteorológia.

Kemma.hu

Forrás: met.hu

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint augusztus 11-én záporok és zivatarok alakulhatnak ki megyénkben. Elsődleges veszélyforrást a villámlások jelentenek, emellett esetenként szélerősödések és jégeső előfordulhat.

Az elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés (Fotó: met.hu)

Augusztus 11-én gomoly- és fátyolfelhős, napos idő várható. Elszórtan valószínű zápor, zivatar. Az északkeleti, északi szelet helyenként élénk lökések kísérik, de zivatar környezetében erős vagy viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 28, 32 fok, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet pedig 14, 20, fok között valószínű.

Orvosmeteorológia

Jelenleg fronthatás ugyan nem terheli a szervezetünket, de az átlagosnál melegebb idő tartós stresszt gyakorol mindenkire. Fontos odafigyelni az elveszített folyadék és az izzadással távozó sók pótlására, lehetőség szerint izotóniás itallal. Mivel a hőmérséklet az éjszakai órákban is magasnak mondható, ezért nyugtalanul aludhatunk, nem tudjuk kipihenni igazán magunkat, így a szervezet egyre jobban elfárad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!