időjárás

2020.01.09. 14:00

Továbbra is számíthatunk ónos esőre Komárom-Esztergom megyében

Térségünkben ónos szitálásra számíthatunk, illetve első fokú figyelmeztetést is kiadott a meteorológiai szolgálat.

Kemma.hu

Az időjárás komoly gondokat okozhat az utakon

Ónos esővel indullt a reggel január 9-én csütörtökön. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a nap további részében is számíthatunk a fagyott esőre. Napközben újabb csapadékhullám érkezett észak, északnyugat felől, amelyből az esti órákig főként az ország északkeleti harmadán kis mennyiségű, kevesebb, mint 1-2 milliméternyi vegyes halmazállapotú csapadék valószínű, jellemzően ónos eső, fagyott eső formájában.

Éjszaka és pénteken a köddel, rétegfelhőzettel borított területeken előfordulhat ónos szitálás, amely jellemzően kevesebb lesz, mint 0,1 milliméter, esetleg eléri a néhány tized millimétert. Az Útinform szerint a gyorsforgalmi utak a preventív szórás nyomán mindenütt sónedvesek, kivéve az M1-es lébényi és bicskei szakaszán. A főutak felülete a Dunántúlon túlnyomórészt már száraz, vagy felszáradóban van, Kisbér térségében és Fejér megyében, valamint Somogy megye egyes területein sónedves a burkolat, míg a keleti országrészben szinte mindenütt sónedves az útfelület, de a Dél-Alföldön előfordulnak felszáradóban lévő útszakaszok is. A mellékutak esetén is hasonló a helyze

Péntekre virradó éjszaka elsősorban az északi megyékben, illetve a Duna vonalában párássá, ködössé válik a levegő. A köd (illetve a megemelkedéséből kialakuló rétegfelhőzet) akár nagyobb területen tarthatja makacsul magát. Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést is kiadott térségünkre.

.

Ködös időre számíthatunk pénteken (Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!