időjárás

2020.01.15. 20:37

Visszatér a köd: több órás veszélyre figyelmeztet a meteorológia

A meteorológiai szolgálat által, a sűrű köd miatt kiadott figyelmeztetés csütörtökön is érvényben marad és nem várható a zárt felhőzet felszakadozása.

Kemma.hu

Tartós, sűrű köd nehezíti a közlekedést pénteken, a meteorológia elsőfokú figyelmeztetést adott ki Komárom-Esztergom megyére is.

Forrás: Shutterstock

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint még egy ideig nem számolhatunk a köd és a zárt felhőzet felszakadozásával, ugyanis az ország egész területén elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Csütörtökön sem javul a helyzet és a sűrű köd megmarad, sőt az ország egyes területein hószállingózás, szemcsés hó és ónos szitálás is előfordulhat. A látási viszonyokban kisebb-nagyobb mértékű javulásra a borult, ködös tájakon is számítani lehet, azonban a felhőzet felszakadozása nem valószínű, jobbára zárt felhőzet lesz párássággal és köddel.

Csütörtökön sem számíthatunk a zárt felhőzet felszakadozására (Fotó: met.hu)

A meteorológia szolgálat által, a sűrű és tartós köd miatt kiadott elsőfokú figyelmeztetés Komárom-Esztergom megye egész területén érvényben van, amely a csütörtöki napra is érvényben marad, hiszen megyénkben sem várható a zárt felhőzet felszakadozása. A sűrű és tartós köd miatt a látótávolság csupán pár száz méterre korlátozódik, amely nagyobb koncentrációt és odafigyelést igényel a közlekedésben. Az ónos szitálás miatt csúszósabbakká válhatnak az utak felületei, amelyek fokozott balesetveszélyt jelenthetnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!