jeges eső

2020.01.08. 17:49

Ónos eső miatt adtak ki elsőfokú figyelmeztetést megyénkre

Komárom-Esztergom megye teljes területére elsőfokú figyelmeztetést adott ki csütörtökre a meteorológiai szolgálat ónos eső veszélye miatt.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az ország északi, észak-keleti megyéire ónos eső veszélye miatt adott ki elsőfokú figyelmeztetést. A meteorológiai szolgálat szerint csütörtökre virradó éjszaka második felétől egészen délutánig főként az ország észak-keleti, északi harmadán kis mennyiségű vegyes halmazállapotú csapadék valószínű. Az ónos eső, fagyott eső mellett az észak-keleti határvidéken hó is hullhat.

Kis mennyiségben ónos esőre számíthatunk csütörtökön megyénkben (Fotó: met.hu)

Az előrejelzések alapján csütörtökre Komárom-Esztergom megyére is érvényes az elsőfokú figyelmeztetés. Megyénk tekintetében gyenge mennyiségű ónos esőt jósolnak, amelynek mennyisége nem haladja meg a 0,1 millimétert. A fagyott eső kevés mennyisége ellenére is csúszósabbá és veszélyesebbé válhatnak az utak felületei. Ennek tükrében óvatosan közlekedjünk az utakon, tartsuk be a megfelelő követési távolságot és az előírt sebességet. Az extrém időjárási körülmények között a még nagyobb odafigyelés és a szabályok betartása akár életmentő is lehet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!