zöldségmustra

2018.01.16. 07:01

A vitaminbombákat keresik az emberek az influenzás időszakban

A narancs, a mandarin, a citrom vagy az alma ilyen influenzás, megfázásos időszakban a legolcsóbb gyógyszer. Nem mellesleg a legfinomabb is. Így azután a zöldségeseknél még egy csendesnek számító hétfőn is nagy a keletjük.

Petrik József

Kerekes Tímea szerint hétfőnként a vevők többsége elsősorban „vitaminbombákat” keres

Fotó: Dallos István

Az újvárosi piac hétfőn zárva. Ennek megfelelően olyannyira kihalt, hogy még véletlenül sem talál az ember portékáját kínáló kereskedőt. Ennek ellenére a vásárcsarnok tövében lévő zöldségesnél korántsem hétfői a forgalom. A bolt most is roskadozik az árutól. Olyan, mint egy vitaminporta.

Greznár Regina kétnaponta felkeresi a jól ellátott üzletet.

– Két gyermekem van, így sok gyümölcsöt és zöldséget fogyasztunk – mondja a fiatalasszony. – Most éppen almát, mandarint, narancsot vettem.

Miközben a gránátalmák között is válogat.

– Banánt ritkán eszünk, mert az hizlal – folytatja a megkezdett gondolatot Regina. – Általában másfél, két kiló gyümölcsöt veszek. De rengeteg paradicsom és paprika is fogy nálunk.

Kerekes Tímea szerint hétfőnként a vevők többsége elsősorban „vitaminbombákat” keres
Fotó: Dallos István

A boltban egyre „szaporodnak az ügyfelek”. Egy idősebb úr Szárligetről utazott be a megyeszékhelyre, hogy szép és friss portékát vegyen. Mégis elbizonytalanodik az almaládák láttán, hiszen a kínálat szinte páratlan. Hatfélét árulnak lédig, azaz ömlesztett formában. A polcokon a kilónként 550 forintos Gála, illetve Starking mellett megtalálható a 350 forintos Idared és Jonatán, valamint 450 forintért mérik a Goldent és a zöld almát...

– Így, a hét elején úgymond átlagos a forgalom – fogalmaz az eladó, Kerekes Tímea. – Ami szerintem jelenleg nagyon drága, az az 1200 forintos brokkoli. De a paprika és a paradicsom szintén nem olcsó, hiszen már mindegyik importból érkezik.

További részletek a 24 Óra keddi számában.

Címkék#Tatabánya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!