továbbtanulás

2018.01.22. 06:17

Túljelentkezésre számítanak a bábolnai lovasiskolában

A pályaválasztás előtt állók tájékoztatására tartottak nyílt napot a Pettkó-Szandtner Tibor Lovas Szakképző Iskola és Kollégium vezetői.

H. D.

Forrás: shutterstock

A Ménesbirtok kamaraszínházi termében kezdődött az esemény, majd a gyakorlati helyszínre, az istállókba is ellátogattak az érdeklődők.

Körmendi Csaba, a tanintézet igazgatója elmondta, azt szeretnék, ha a diákok és szüleik az intézményben tapasztaltak alapján megfelelő és objektív döntést tudjanak hozni. Nemcsak az intézmény előnyeit, a szakma várható nehézségeit is ismertették.

A jelenlévők száma megmutatta megint, hogy megyénkben, illetve a térségben népszerű a lovasiskola, ahol újfent sokszoros túljelentkezésre számítanak.

A következő tanévben két kilencedik osztály indul 28-28 tanulóval, 16-an juthatnak be az érettségizett osztályba, 16 diák pedig a belovagló képzésben vehet részt. A nyílt napon már a pályaalkalmassági vizsga feltételeit is taglalták, melyet márciusban tartanak behívás alapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!