valóságshow

2017.11.16. 17:52

Nézzen élőben vadludakat – akár otthonról is!

A 17. Tatai Vadlúd Sokadalom egy egyedülálló technikai újdonsággal hozza közelebb a madárvilágot az érdeklődőkhöz. Kár lenne kihagyni!

kemma.hu

Forrás: vadludsokadalom.hu

A tatai Öreg-tó eddig is kiemelt figyelmet kapott az ott tanyázó madárpopuláció miatt, de a Száz Völgy Természetvédelmi Egyesületnek köszönhetően az eddiginél is többet tudhatunk meg a vadludak életéről.

Az egyesületnek hála a tóra érkező több tízezernyi vadludat mostantól webkamerán keresztül, élőben kísérheti figyelemmel bárki a világhálón. A megfigyelés nem zavarja a madarakat, mi viszont számos érdekességet megtudhatunk az életükről.

Az idei 17. Tatai Vadlúd Sokadalom november 25-én nemcsak emiatt különleges, hanem mert a szervezők most először hívtak meg külföldi díszvendéget is a 40 éves születésnapját ünneplő Bükki Nemzeti Park Igazgatóság mellett, mégpedig Erdélyből a Békás-szoros – Nagyhagymás Nemzeti Park Igazgatóságot.

A sokezernyi madár vonulását ornitológus narrátor fogja bemutatni, és nagyteljesítményű teleszkópok segítségével mi magunk is nyomon követhetjük a röptüket, a szokásokhoz híven pedig érdekes előadásokat is meghallgathatunk a nap folyamán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!