Menetrend

2017.08.18. 16:35

Figyeljen, mert több helyen pótlóbuszok járnak a vonatok helyett!

A Budapest-Esztergom és az Esztergom-Almásfüzitő-Komárom vasútvonalakon többször is pótlóbuszok közlekednek a vasútvillamosítás újabb fázisa miatt.

kemma.hu

Szeptember 9-ig több módosításra kell készülniük az esztergomi vonalon utazóknak a vasútvillamosítás újabb fázisa miatt. Augusztus 26-tól 28-ig, Budapest és Esztergom között minden vonat helyett pótlóbusz közlekedik.

Augusztus 20-án hajnalig, 21-től 26-án hajnalig, 28-tól szeptember 9-én hajnalig a késő esti és éjszakai vonatok helyett közlekednek vonatpótlók a vonal teljes hosszán. Az Esztergomból Budapest felé naponta 21:11-kor, 22:11-kor, valamint csak munkaszüneti napokon 20:11-kor, illetve a Nyugati pályaudvarról Esztergomba naponta 21:20-kor, 22:20-kor és 23:20-kor, továbbá csak munkaszüneti napokon 20:20-kor indulók helyett járnak pótlóbuszok.

A vonatpótló buszok Budapestről, a VOLÁN Árpád hídi buszpályaudvaráról indulnak és oda is érkeznek a vágányzárak idején. A pótlóbuszok megállói – a közút vonalvezetése miatt – esetenként eltérnek a vasútállomásoktól, megállóhelyektől. Az E jelzésű vonatpótlók Budapest, Árpád híd és Esztergom között járnak, Pilisvörösvár vasútállomás, Bányatelep és a Solymári elágazás (Auchan áruház) felé kanyarodnak, míg az S jelzésű vonatpótló buszok Budapest, Árpád híd és Piliscsaba vasútállomás között közlekednek, a solymári vasútállomás és a pilisszentiváni községháza felé kerülve az utasok le- és felszállása céljából. Klotildliget és Piliscsaba, továbbá Pilisvörösvár és Szabadságliget között külön vonatpótló buszok biztosítják a ráhordást.

Az Esztergom–Almásfüzitő–Komárom vonalon augusztus 26-tól 27-ig az esztergomi vonal villamosítása miatt, Esztergom és Tokod között vonatpótló autóbuszok közlekednek.

Címkék#vasút

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!