bővítés

2017.10.20. 14:51

Nehezen parkol Sárberekben? Már nem sokáig!

A Sárberki-iskola mellett találtak területet a fejlesztésre, így tizenhat új helyet biztosítanak majd az autósoknak.

K. D.

Új parkolóhelyeket alakítanak ki Sárberekben. Schmidt Csaba, a város polgármestere elmondta, régóta keresik a megoldást arra, hogyan tudnának anélkül több parkolási lehetőséget biztosítani a lakosság számára, hogy ennek Tatabánya zöldövezetei látnák kárát.

Végül a Sárberki-iskola mellett találtak területet a fejlesztésre, így tizenhat új helyet biztosítanak majd az autósoknak. Salló Győző, a városrész önkormányzati képviselője megköszönte a lakók türelmét, melyet a munkálatok alatt tanúsítottak, és hangsúlyozta azt is, így sokkal biztonságosabban tudnak majd közlekedni a sofőrök, ami az iskola közelsége miatt is különösen fontos.

A képviselő hozzátette, hogy a projekt tizenöt-tizenhat millió forintból valósul meg, és az eddig meglévő parkolót is újrafestik, hiszen a halszálkás kialakítás helyett merőleges parkolókat hoznak létre. Horváth Gábor, a Geotech Kft. képviseletében szólt a sajtótájékoztatón és arról biztosította a lakosságot: a munkálatok előreláthatólag két héten belül befejeződhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!