leválás

2017.10.20. 12:39

Nagy tervek: önálló tankerület lenne Esztergom

Esztergom önkormányzati testülete nem fogadta el a tankerületi központ fejlesztési tervét, emellett több építő jellegű javaslatot is megfogalmaztak az oktatással kapcsolatban.

kemma.hu

Forrás: Esztergom Városháza

Az önkormányzati testület egyhangúan elutasította a Tatabányai Tankerületi Központ 2017-2022 közötti fejlesztési tervét, és több észrevételt is megfogalmazott a tervezettel kapcsolatban:. Egyrészt kérik a Tatabányai Tankerületen belül a legnagyobb népsűrűséggel és nagyszámú intézménnyel működtetett Esztergomi járás leválását, önálló működését.

Ezen kívül egy Köznevelési Munkacsoport létrehozását is kezdeményezték a képviselők, amelyben Esztergom város köznevelési intézményei fenntartótól függetlenül részt vállalnának. Javaslatként fogalmazták meg azt is, hogy az iskolák alsó tagozatában a foglalkoztatott létszámok növelésével a Tankerületi Központ segítse az integrációt a sajátos nevelési igényű (SNI) és a beilleszkedési, tanulási és magatartási nehézségekkel küzdő (BTM) tanulók megsegítése érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!