nehéz búcsú

2017.11.24. 20:54

Meghatóan búcsúzott barátja a tragikus hirtelenséggel elhunyt felvidéki színésztől

Nemrég egy színpadi próba közben állt meg a szíve Benkő Géza színművésznek. Barátja megható szavakkal köszönt el a hirtelen távozott színésztől.

kemma.hu

Családja, hozzátartozói, barátai és színésztársai végső búcsút vettek Benkő Géza színművésztől, akinek múlt vasárnap egy színpadi próba közben állt meg a szíve.

A felvidéki színész-rendező temetésére csütörtök délután a komáromi temetőben került sor. A gyászszertartáson több százan vettek részt – számol be a búcsúztatóról a parameter.sk.

Tóth Tibor, a Komáromi Jókai Színház igazgatója régi cimboraként, megbecsült kollégaként búcsúztatta Benkő Gézát. A színészbarátjáról megjegyezte, tudni vélte mindenki, nem volt való neki a megállapodottság, annak érzése megfojtotta őt, ezért szabadúszóként rengeteg helyen dolgozott. Mindehol megszerették, mindent vállalt, csak egyre nagyobbak lettek a távolságok.

“Minden kellett Gézának, a teljességet vette célba, minden áron, és így, hogy elment, komorabb lett a világ és megfejthetetlen a titok.”– búcsúzott barátjától a színész.

A szertartáson felcsendült Benkő Géza hangja is, egy bejátszásban legutóbbi monodrámájának fináléját hallgatta meg a gyásznép.

(Borítókép: Komáromi Jókai Színház; parameter.sk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!