építkezés

2018.01.22. 10:16

Régóta fennálló probléma oldódhat meg Kesztölcön

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében harmincmillió forintnyi állami támogatásban részesül Kesztölc önkormányzata. Ebből az összegből a művelődési ház melletti mélyút, valamint a Kosári utca csapadékvíz-elvezetési problémáit orvosolhatják.

W. P.

A Kosári utcán jelenleg a szegélykő vezeti el a lezúduló víztömeget

Fotó: W. P.

Vöröskői István polgármestertől megtudtuk, hogy a probléma nem új keletű, hiszen a kiadós esőzések után az Iskola, valamint a Kosári utcákat elborítja a hordalék, amelyet minden egyes alkalommal el kell távolíttatni.

A beruházásnak köszönhetően a szőlőktől a művelődési ház melletti becsatlakozásig vápás kiképzéssel, új burkolattal láthatják el a földutat, az útszakasz végén pedig rácsos hordalékfogót helyeznének el, így csökkenne a hordaléklerakódás mértéke.

A Kosári utcán jelenleg a szegélykő vezeti el a lezúduló víztömeget
Fotós: W. P.

A Kosári utcán jelenleg a szegélykő vezeti el a lezúduló víztömeget, így megfelelő csatorna híján és a szintbeli különbségek miatt az egy utcával lejjebb található Esztergomi úti lakóházaknak is rendszerint problémát okoz a csapadék.

Az elképzelések szerint ráccsal fedett, az útfelületbe beépített vízelvezető árokkal láthatják el a rövid útszakaszt, amely kellő módon elvezetheti a felgyülemlett vízmennyiséget. Az Esztergomi út alatt, a jelenlegi áteresz segítségével vezetnék el a vizet a Bánk bán utca melletti vízfolyásba.

Jelenleg a vízügyi engedélyezési kivitelezési terv elkészítése, valamint megvalósítási tervek engedélyeztetése zajlik. A kivitelezési munkálatok várhatóan jövő év elején kezdődhetnek el. A beruházásnak köszönhetően minden igényt kielégítő csapadékvíz-elvezető rendszerrel gazdagodhat a település.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!