ünnepvárás

2017.12.11. 19:05

Közös ünnepként zárult a Soltész István Kamarazenekar adventi koncertje

Soltész Istvánt és zenekarát vastapssal jutalmazták meg környei jótékonysági koncertjük után, amit végül egy meglepetés produkció koronázott meg.

K. D.

A zenekar 67. fellépésén vett részt Környén

Addig szólt a vendégek vastapsa a Soltész István Kamarazenekar jótékonysági koncertjét követően, míg „kicsikarták” a ráadást. A névadó karmester javaslatára végül a Pásztorok, pásztorok című dal előadásába a közönség is bekapcsolódott, így öröménekléssel zárult a környei művelődési házban az Adventi Ráhangoló.

Soltész István fél évszázadig tanított a tatai Zeneiskolában, s mint a zenekar bemutatásakor elhangzott, nyugdíjba vonulása óta, azaz négy esztendeje „csak” a kamarazenekart vezeti.

A zenekar 67. fellépésén vett részt Környén

A tagok szinte valamennyien a zeneiskola tanítványai voltak egykor, s novemberben már az első bemutatkozó hangversenyük nyolcadik évfordulóját ünnepelhették. Nem mondhatni, hogy az elmúlt nyolc év alatt unatkoztak, hiszen a zenekar Környén a 67. fellépését könyvelhette el.

A hangverseny gondolata Takács Karolinában született meg jó pár hónapja, s közös kapocsként segítette a megvalósítást, hiszen az intézmény gyakorló pedagógusaként és a kamarazenekar tagjaként is részt vett a – remények szerint hagyományteremtő – esemény életre hívásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!