lesz folytatás

2017.10.19. 17:25

Év végén lejár a Cseke-tavi szerződés: fórum a tatai horgászatról

A Magyary Zoltán Művelődési Központban tartott lakossági fórumot Michl József polgármester a tatai horgászati lehetőségekről.

kemma.hu/tata.hu

Mintegy hatvanan vettek részt a fórumon, amelyen a polgármester az Öreg-tavi halgazdálkodásról is adott tájékoztatást. Mint felidézte, a halgazdálkodási jog haszonbérbeadásának pályázatára az önkormányzat cége, a Tatai Öreg-tó Halászati Kft., és a Tatai Sporthorgász és Környezetvédő Egyesület Polgári Jogi Társasága nyújtott be pályázatot. A kiíráson eredményesen szerepeltek, elnyerve a halgazdálkodási jogot.

2017 elején megkezdődött az egyeztetés a felek között az idei haltelepítésre vonatkozóan. Ahogy a tata.hu idézi az elhangzottakat, az egyesület a költségekhez nem tudott, nem kívánt hozzájárulni, ezért az Öreg-tó Halászati Kft. egy szakmai együttműködő partnert vont be. A PJT tagjai között létrejött szerződés rögzíti, hogy a Tatai Öreg-tó Halászati Kft. köteles ellátni a haltelepítésre, halasításra, halgazdálkodásra, halak védelmével összefüggő beruházásokra, halbiológiai és vízminőségi célú beavatkozásokra vonatkozó feladatokat, de lehetősége van sporthorgászati tevékenység kezdeményezésére, turisztikai célú hasznosításra is. Ezen feladatok ellátásának kötelezettjeként a Tatai Öreg-tó Halászati Kft. megállapodást kötött egy szakmai együttműködő partnerrel. A szerződést Tata Város Önkormányzat Képviselő-testülete jóváhagyta, s így áprilisban megindulhatott a haltelepítés, amely ökológiai szempontból is sokat használt a tónak, az idei halászfesztiválon pedig ismét lesz lehalászás.

Michl József a Cseke-tó jövőbeli halgazdálkodási jogáról is tájékoztatta az érdeklődő horgászokat. Ezzel kapcsolatban elmondta: a tó a város tulajdona, a halgazdálkodási jogot az önkormányzat korábban haszonbérletbe adta a Tatai Sporthorgász és Környezetvédő Egyesület részére. A szerződés 2017. december 31-én lejár, az Öönkormányzat ezért jelenleg vizsgálja annak lehetőségét, hogy hogyan folytatódjon a Cseke-tavi horgászat.

Ezzel kapcsolatban Michl József hangsúlyozta: az biztos, hogy lesz horgászat a jövőben is a Cseke-tavon, s biztosan folytatódik a tatai horgászok régi hagyománya, mely a tó környezetének hangulatát is meghatározza. A képviselő-testület döntésének megfelelően vagy új szerződés megkötésére, vagy új pályázat kiírására kerülhet a jövőben sor. A tájékoztatón a polgármester megköszönte a munkát mindazoknak, akik a halászati tevékenységben részt vesznek, és a munkát segítik.

Címkék#Tata

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!