előadás

2017.12.12. 06:34

Kiderült, mi a fő probléma a gyermekek étkezésével

Páger Zsolt, a Hungast Csoport üzletfejlesztési igazgatója előadást tartott Esztergomban, melynek témája az egészséges gyermekétkeztetés volt.

N. Zs.

Forrás: shutterstock

A gyermekvendéglátás közössége címmel rendeztek roadshow-t a Duna-parti városban. A program célja, hogy aktív kommunikáció legyen a közétkeztetők, a fogyasztók, a szülők, az intézményvezetők és pedagógusok között. A rendezvényen több előadással és kóstolóval is várták a résztvevőket.

Páger Zsolt, a szervező Hungast Csoport üzletfejlesztési igazgatója elmondta: lehet úgy megfelelő minőségű, ízletes szolgáltatást nyújtani, hogy az ételek az egészséges táplálkozás jegyeit hordozzák magukban, viszont önmagában ez még nem feltétlenül elegendő ahhoz, hogy ezt az attitűdöt, táplálkozási módot elsajátítsák a gyerekek. Hozzátette: fontosnak tarják elmondani a pedagógusoknak, hogy a szolgáltatók mit tesznek azért, hogy egészséges táplálkozás legyen a közétkeztetésben, illetve, hogy ebben kinek milyen szerep jut.

Páger Zsolt a pedagógusok szerepéről is beszélt
Fotós: N. Zs.

Az előadáson elhangzott, hogy az egyik fő probléma az, hogy a gyerekeknek egyre kevesebb idő jut az étkezésre. Ha az intézményekben nem biztosítanak megfelelő időt erre, akkor nem tudják a gyerekek megenni a nekik szánt mennyiséget, hulladék lesz belőle és néhány óra múlva megéheznek. Fontos tehát, hogy a közétkeztetésben minden szereplő részt vegyen abban, hogy egy megfelelő, egészséges táplálkozási kultúra alakuljon ki – fogalmazott Páger Zsolt.

A rendezvényen szó volt még többek között a gyerekek speciális táplálkozási igényeiről, illetve a diétás étkezés terápiás hatásairól is.

Az interaktív párbeszédet követően a résztvevőknek lehetőségük volt megkóstolni egészséges, ugyanakkor tápláló ételeket is.

(Borítókép: Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!