segíteni jó

2018.01.16. 17:12

Újabb ételdoboz várja a jószívű adományozókat

Már Tatabányán is segíti a rászorulókat a nemrég kihelyezett ételdoboz. A civileken kívül boltok, pékségek adományait várják.

Várvizi Tamás

Smudláné Fazekas Margit a dobozoknál

Fotó: Dallos István

Immár a megyeszékhelyen is elhelyeztek egy Enni adok, Enni kapok elnevezésű, élelmiszerekkel feltöltött dobozt, melybe a segítő szándékúak adományait várják a rászorulók számára. A tárolót a Komáromi út 19-es számmal szembeni buszmegállóba szerelték fel.

Smudláné Fazekas Margit, a budapesti székhelyű Re-Formáló Egyesület elnöke lapunknak elmondta: rászorulón nemcsak a hajléktalanokat értjük.

– Sajnos a mai világban rengeteg olyan család él, ahol hiába dolgozik akár mindkét szülő, a fizetésük sajnos csak a lakhatás és a rezsiköltség kifizetésére elég, élelemre már nagyon kevés jut. Nekik is – és mindenkinek, akinek szüksége van – helyezzük ki a dobozokat – fogalmazott.

Smudláné Fazekas Margit a dobozoknál
Fotós: Dallos István

Az elnöktől azt is megtudtuk: a civileken kívül számítanak pékségek, boltok, üzletek támogatására is, emellett tizenöt önkéntesük is van Tatabányán, akik ellenőrzik és tisztán tartják a dobozokat.

A megyében egyébként Tatabányán kívül még Tatán és Esztergomban segítenek ily módon a rászorulókon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!