közgyűlés

2017.09.21. 18:53

Eladhatják a régi tatabányai buszvégállomást

A Győri út végén, Tatabánya egyik „kapujában” található volt buszpályaudvar hasznosításáról szóló előterjesztést is megvitatták a közgyűlésen a képviselők.

kemma.hu

A 2007-ben a Vértes Center és az új buszvégállomás elkészültével funkciót vesztett régi állomás a hetvenes években a 18. sz. Volán és az akkori városi tanács közös beruházásában valósult meg: a közgyűlésen az erősen leromlott állapotú buszpályaudvar lehetséges új funkcióiról esett szó.

Az épület iránt eddig egy kereskedelmi cég érdeklődött. A volt buszpályaudvar körüli földterületet a Magyar Közút az önkormányzat tulajdonába kívánja adni térítésmentesen: a nyilvántartások átvezetése után megállapodás születhet az ingatlanok átadás-átvételéről is.

Az előterjesztésből az is kiderült, hogy önkormányzat azt szeretné, ha a Közút elismerné a város és a KNYKK. tulajdonjogát az épületre (ők a 35-65 százalékot tartják irányadónak, a korábbi építtető Volán utódjaként a KNYKK javára), majd a terület három tulajdonosa döntene az ingatlan értékesítéséről.

További részletek a pénteki 24 Órában.

(Nagykép: old-ikarus.hu/Google Maps)

Címkék#Tatabánya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!