bányászvárosok

2017.09.25. 06:40

Tovább erősödik a bányászvonal: testvérváros lett Tatabányából

Ünnepélyes keretek között kötöttek testvérvárosi megállapodást Tatabánya és Selmecbánya polgármesterei. A cél a bányászmúlt és a bányászhagyományok ápolása.

V. T.

Bányász emléknap volt Tatabányán.

Fotó: Puskás Alexa

A híres történelmi bányavárosban, a selmecbányai Szent Katalin katedrálisban, ünnepi közgyűlésen írták alá Selmecbánya és Tatabánya polgármesterei a testvérvárosi megállapodást.

Az új kapcsolatot megerősítő dokumentumot Schmidt Csaba Tatabánya, valamint Nagyezsda Babiakova, Selmecbánya polgármestere látta el kézjegyével. A ceremónián felszólalásában mindkét város önkormányzati vezetői kiemelték a bányászmúltból fakadó partneri kapcsolatok bővítését, a bányászhagyományok ápolását.

Az ünnepségen részt vett Bereznai Csaba tatabányai alpolgármester mellett Tatabánya város bányászhagyományait ápoló civil szervezetek küldöttsége is. A két város közötti testvérvárosi szerződés aláírása a selmecbányai Szalamander Napok, az ottani bányásznap egyik kiemelt ünnepi rendezvénye is volt.

A selmecbányai Nagyboldogasszony templomban magyar nyelvű ökonomikus istentiszteleten vettek részt a magyar és szlovák bányászati és kohászati egyesületek, valamint az OMBKE Tatabányai Helyi Szervezetének küldöttei.

(Borítókép: 67. Bányásznap, Tatabánya)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!