szén-monoxid

2018.01.16. 11:11

Kis híján ismét lecsapott a csendes gyilkos Vértesszőlősön

Hétfőn hajnalban ismét szén-monoxid veszélyeztette az egyik vértesszőlősi családi ház két lakóját.

kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A tüneteket szerencsére időben észlelték, bár elmondásuk szerint semmilyen gázszagot nem éreztek. A szagtalan gáz a fürdőszobai gázbojlerból jutott a levegőbe. A lakók szerencsére ajtót nyitottak és hívták a segélyhívót.

A kiérkező mentők és a tatabányai tűzoltók ellátták a sérülteket. A gázkiáramlás helyét és forrását is sikerült a tűzoltóknak beazonosítani. A sérültek állapota ugyan javult, de a mentőszolgálat megfigyelésre kórházba szállította őket.

Érdemes megjegyezni, hogy ennél az esetnél is a fürdőszobai gázkazán okozta a mérgezést. Országos átlagban is a fürdőszoba szerepel a szén-monoxid-mérgezések leggyakoribb helyszíneként. Ennek két oka a kis légtér és a gázkészülék jelenléte. A katasztrófavédelem figyelmezteti a lakosságot, hogy a fenti esetek kialakulása megelőzhető a készülékek felülvizsgálatával, illetve a szén-monoxid-érzékelők beszerzésével.

(Nyitókép: Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!