mindent a családokért

2018.01.15. 14:03

Még pótnagyi klub is működik Komáromban

Családbarát műhellyel, babahordozó, pótnagyi és biztos kezdet korai fejlesztő klubbal, valamint közösségi mozival is várja a komáromiakat a Mag-ház.

Nagy T.

Legutóbb Kallay Kata pszichológus és nevelési tanácsadó válaszolt a felmerült kérdésekre

Fotó: N. T.

– Heti vagy havi rendszerességgel szervezünk tavaly ősz óta más és más témákban foglalkozásokat a családoknak. Egy nyertes EFOP-os pályázatból sikerült ezeket a tematikus foglalkozásokat elindítanunk, melyeket négy évig van lehetőségünk folytatni. Ennek köszönhetően nemcsak 2018-ban, a családok évében tudjuk fogadni a családokat a programokkal, hanem 2020-ig folyamatosan – mondta Monostori Mirandola, a Mag-ház munkatársa.

A szervezők úgy látják, hogy van igény ezekre a foglalkozásokra, hiszen nemcsak a koppánymonostori városrészből, hanem egész Komáromból érkeznek családok a meghirdetett eseményekre. A foglalkozások Komárom mellett Ácson és Etén is elérhetőek.

Legutóbb Kallay Kata pszichológus és nevelési tanácsadó válaszolt a felmerült kérdésekre
Fotós: N. T.

Minden hónap második szerdáján, így január 10-én is családbarát műhellyel várták az érdeklődőket a Mag-házba, ahol Kallay Kata pszichológus és nevelési tanácsadó válaszolt a megjelenteknek a felmerült kérdésekre.

– A családbarát műhely azzal a céllal alakult meg, hogy a családok bababarát közegben a család, a családalapítás, a gyermekvállalás területén havi rendszerességgel különböző témájú foglalkozásokon vegyenek részt. Szerdán az ünnepek és betegségek utáni visszarázódás a hétköznapokba volt a témánk, ami így karácsony után aktuális volt – fogalmazott Monostori Mirandola.

A szervezők és a tanácsadó tapasztalata is az, hogy a szülők nagyon sokat tudnak segíteni egymásnak egy-egy ilyen összejövetelen, hiszen egy már kipróbált recept van a kezükben. Azt azonban nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy egyik gyermek sem egyforma. Természetesen a foglalkozásokon nemcsak a kisgyermekes családokra gondoltak, hanem serdülő korral kapcsolatos kérdések is felmerültek már.

Január 17-én újabb foglalkozásra a pótnagyi klubba várja a Mag-ház az érdeklődőket, különösen az aktív korú nagyszülőket, akik a fiatal családokban való pótnagyi szolgálatra vállalkoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!