viharkár

2017.12.12. 11:36

Brutális károk: beszakadt a tatabányai Buborék

Feltehetően a viharos időjárás miatt szakadt be a tatabányai uszoda sátortetője, közismertebb nevén a Buborék, ami nemcsak anyagilag, de az itt sportolók szempontjából is jelentős nehézségeket okoz.

kemma.hu

Több millióba is kerülhet a helyreállítás

Fotó: Dallos István

Több millió forintba kerülhet, még helyreállítják a tatabányai sportuszoda, vagy ahogy mindenki ismeri, a Buborék sérült fedőfóliáját és orvosolják a járulékos károkat, ráadásul a bajnoki mérkőzéseket sem tudják megtartani a tönkrement uszodában.

Hétfő délután az Országos Meteorológiai Szolgálat másodfokú riasztást adott ki a 90 kilométer/órás sebességet is elérő viharos szél miatt. Kedd reggelig összesen 28 esethez riasztották a megyei tűzoltókat, de a legkomolyabb anyagi kár a tatabányai kültéri sportuszoda, a Buborék beszakadása volt.

Több millióba is kerülhet a helyreállítás
Fotós: Dallos István

Kugler László, Cseri Kft. ügyvezetője elmondta, hogy mivel az uszoda völgyben található, ott az amúgy is nagy erejű szél méginkább felerősödött, és beszakította a medencét fedő sátortetőt. Most még nem lehet tudni, mekkora pontosan az anyagi kár, és azt sem, mikorra állítják helyre a sátrat és az uszoda berendezését.

Elmaradnak a bajnoki mérkőzések

A sportuszoda legnagyobb „használója” a Tatabányai Vízmű SE, amelynek OB I-es női- és férfi felnőtt vízilabdacsapatai mellett az úszói és az utánpótlás vízipólósai egyaránt a Buborékban edzenek és meccselnek. Kovácshegyi Zoltán, a TVSE elnökétől megtudtuk, hogy a tető sérülése mellett a bajnoki találkozókon használt elektromos eredményjelző is a medencébe borult, valamint a világítórendszer is a vízben „landolt”.

– Egyelőre várunk a szakértői véleményre, még mi sem tudjuk, hogy mennyibe kerülhet majd a helyreállítás. A mérkőzéseket egyelőre bizonytalan időre elhalasztottuk. Holnapra már pontosabb adatokkal rendelkezünk – összegezte az esetet Kugler László, majd hozzátette, hogy a fürdő többi része a megszokott szolgáltatásokkal várja a vendégeket.

Szerencsére senki nem tartózkodott sem a vízben, sem a fóliasátor közelében, így személyi sérülés nem történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!