bombariadó

2017.07.19. 12:35

Bombakeresők a Tatán megállított nemzetközi vonaton: elindult a Hortobágy

Bombariadó miatt leállították a nemzetközi vonatforgalmat Magyarországon szerda délelőtt. Bombakeresők vizsgálták át a Tatánál veszteglő Hortobágy EC-t is, mielőtt az továbbindulhatott.

kemma.hu

Bombariadó miatt állították le a nemzetközi vonatforgalmat Magyarországon

Forrás: Shutterstock

Órákra leállt a nemzetközi vonatforgalom Magyarországon. A MÁV vonatinfójában csak annyi szerepelt a nemzetközi vonatoknál vonatoknál, hogy hatósági intézkedés miatt állnak. Tatabányát még elhagyta reggel fél tízkor a nemzetközi Hortobágy EC, de aztán a tatai állomás közelében megállították. A Bécsbe tartó vonat 150 perc késéssel indult tovább.

A Komárom-Esztergom megyei rendőr-főkapitányság szóvivője, Gányai Balázs a kemma.hu kérdésére elmondta: bombakeresők vizsgálták át a Tatánál veszteglő szerelvényt, amely a MÁV vonatinfójának tanúsága szerint azóta már Győrt is elhagyta. A térképes vonatinfó alapján egyébként több nemzetközi vonat is elindult már.

A MÁV-Start tájékoztatása szerint a szerelvények az átvizsgálásuk után folytathatják útjukat. Szerda éjfélig a rendőrség minden belépő nemzetközi vonatot átvizsgál a határon, ezért a nemzetközi, illetve némely belföldi járat esetében is késésekre kell számítani.

Tájékozódjanak a járatokról!

Az utasok tájékozódhatnak a Vonatinfó alkalmazásban és a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálatánál is a +36 (1) 3 49 49 49-es telefonszámon. Telekom-hálózatból hívhatják a +36 (30) 499 4999-es, Telenor-hálózatból a +36 (20) 499 4999-es, Vodafone-hálózatból a +36 (70) 499 4999-es számot.

Az ORFK tájékoztatása szerint egy ismeretlen – hangja alapján – férfi tett bejelentést, hogy a magyarországi vasúthálózaton közlekedő nemzetközi vonatokon bombát helyeztek el. A rendőrség utasítására a Magyar Államvasutak Zrt. a 18 közlekedő nemzetközi járatot megállította. A szerelvényeket kiürítették, az utasokat biztonságos helyre kísérték. A várakozó szerelvényeket a rendőrség vizsgálja át. A bejelentést követően a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!