Torta

2017.08.17. 21:17

Bemutatták Tatabányán az országtortát

Csütörtökön mutatták be Tatabányán a Stop Cukrászdában Magyarország tortáját, amely idén a Balatoni Habos Mogyoró lett, de Magyarország Cukormentes tortáját, a Pöttyös Pannit is meg lehetett kóstolni. Mindkét tortát augusztus 19-től árusítják majd a cukrászdákban.

Körtvélyfáy Dina

Komárom-Esztergom megyében az ország tortája pályázattal egyidős hagyomány, hogy több cukrászda elkészíti és felveszi kínálatába a legújabb finomságokat. A tatabányai Stop Cukrászda fogja össze azokat a helyi cukrászmestereket, akik az ünnep előtt elkészítik a győztes tortákat.

Az idei nyertes Vaslóczki Orsolya lett, aki 2015-ben Barackos buboréktortájával a cukormentes torták versenyén is győzelmet aratott. A nyertes torta balatoni jelzője a mogyorót hívatott népszerűsíteni. A torta különleges, mogyoróolajos bevonatot kapott.

A Magyarország Cukormentes Tortája pályázatot az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete 2007 óta minden évben kiírja. Idén Varga Margit tortája nyerte a versenyt. A Pöttyös Pannit cukorbetegek is fogyaszthatják, mert szeletenként csupán 6 gramm szénhidrátot és 167 kalóriát tartalmaz.

További részletek a pénteki 24 Órában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!