emlék

2017.10.17. 07:29

72 tulipánnal tisztelegtek Brunszvik Teréznek a komáromi ovisok

Idén is tulipánhagyma-ültetéssel emlékeztek meg a Kistáltos Óvodában Brunszvik Terézről, az első közép-európai óvoda alapítójáról.

Nagy T.

Forrás: shutterstock

Hazánkban október 15-én, Teréz napján Közép-Európa első óvodaalapítójának, Brunszvik Teréznek az emlékét ápolják. A Kistáltos Óvoda apróságai tegnap egy-egy virághagymát ültettek el az intézmény virágoskertjében.

– Brunszvik Teréz 1828-ban nyitotta meg az első óvoda kapuját, édesanyja budai házában, a mai Mikó utca és Attila út sarkán. A gyerekek tudják, hogy kinek az emlékét őrzik a virágültetéssel, és nagyon várták már ezt a napot. Ilyenkor elültetik a hagymákat, aztán figyelik, hogyan fejlődnek és milyen állapotban vannak a tulipánok, tavasszal pedig gyönyörködnek bennük és le is festik őket – mondta Nagy Ágnes óvodavezető.

A lelkes apróságok
Fotós: N. T.

A süni, a nyuszi és a maci csoport 72 óvodása az intézmény virágoskertjében a saját jelével ellátott karóhoz ültetett el egy-egy gumót.

– A hagyományt az intézmény korábbi vezetője, Turiné Csontos Erzsébet indította el, és mi ezt a kezdeményezést folytatva ültetünk minden évben hagymákat – emelte ki Nagy Ágnes, aki azt is elmondta, hogy sokan otthon is kertészkednek szüleikkel, viszont vannak olyan gyermekek is, akiknek nincs otthon kertjük. Az intézmény udvarán van egy kis rész, ahová borsót szoktak vetni, amit aztán az apróságok nagy örömmel gondoznak egész évben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!