Súr

2018.01.25. 06:58

Egy 95 éves nénitől megtudtuk a hosszú élet titkát

Gurdon Józsefnének, Súr község 95 éves lakójának ma már hat unokája, öt dédunokája és két ükunokája is van. És egy titka: a hosszú életé...

P. P.

Gurdon Józsefné még emléklapot is kapott születésnapja alkalmából

Forrás: Súr Község

A falu legidősebb lakóját néhány napja köszöntötték a település vezetői is 95. születésnapján. Gurdon Józsefnét szinte mindenki ismeri helyben, azt viszont csak kevesen tudják róla, hogy Móker Julianna néven látta meg a napvilágot 1923. január 15-én. Szülőhelye a Székesfehérvár és Dunaújváros között található Perkáta.

Onnan került Budapestre húsz éves korában, amikor először kötött házasságot. Férje sajnos meghalt a fronton, így lányukat sokáig egyedül nevelte. Hat év özvegység után mondott igent Gurdon Józsefnek, aki szabóként dolgozott a fővárosban. Amikor hazahívták, Juci néni is Súrra került. Itt sokáig a szövetkezet zöldségboltjában dolgozott, később Székesfehérvárra járt a Köfémbe, míg 1978-ban nyugdíjba nem vonult.

Gurdon Józsefné még emléklapot is kapott születésnapja alkalmából
Forrás: Súr Község

Kisebbik lánya még Pesten, fia már a faluban született. Ma már hat unokája, öt dédunokája és két ükunokája is van. Korábban sokat utazott, mostanság viszont a meredek domboldalon található kertjében még mindig dolgozgat. Amikor megkérdik tőle, hogy mi a hosszú élet titka, mindig ezt mondja: Semmin sem szabad idegeskedni.

Címkék#Súr

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!