példakép

2018.01.05. 06:20

Felvidéki lány lett Szlovákia egyik legjobb ápolója

Nagy Adriana szerint az egyik legszebb hivatás az övé, amiben a legvégsőkig az emberekkel vannak.

Kemma.hu

A több éve zajló Év Ápolója országos versenyen a negyedik helyen végzett az észak-komáromi Nagy Adriana.

Az ápolókat a személyes történeteik alapján értékelhették az emberek, és így alakult ki a végső sorrend. Adriana két éve dolgozik az idősek otthonában.

„az egyik legszebb és leginkább igénybe vevő hivatás a miénk, mivel az emberek legintimebb világába lépünk be az életük legnehezebb részében. És velük vagyunk a végsőkig…” – vallott a munkájáról a harmincas évei elején járó fiatalasszony.

A sziakomarom.sk beszámolója szerint az versenyen elért eredménye miatt Stubendek László polgármester és Keszegh Béla alpolgármester is gratulált Adrianának. Az ápolónő az elismerő szavak mellett egy bérletet is kapott a városi fürdőbe és uszodába, hogy így is feltöltődhessen és kipihenhesse az áldozatkész munkáját. A város polgármestere elmondta, hogy „szükség van a pozitív példaképekre ebben a mai rohanó világban, megmutatni azokat, akik maximális odaadással végzik a munkájukat”.

Adriana igazi példakép a városvezetés szerint
Forrás: sziakomarom.sk

Az Idősek Otthonának jelenleg 146 lakója van Komáromban, de további 95 érdeklődő van a várakozók listáján. Az önkormányzat is hozzájárul a költségekhez, 2018-ban 160 ezer eurós támogatást terveztek be ilyen célra a költségvetésben.

Ezek is érdekelhetik