gyönyörű meglepetés

2017.12.31. 08:29

Generációk találkoztak: nyugdíjasok ajándékozták meg az ovisokat

Ajándékokkal lepte meg a Dózsakerti Nyugdíjas Klub az 1920 óta működő tatabányai VI. telepi óvoda ifjú lakóit.

V. T.

Balog Gabriella, az óvoda helyettes vezetője elmondta: a három csoport – 66 gyermek – hétköznapjait hat óvónő és három dadus megfeszített erővel, szívvel-lélekkel próbálja szebbé, tartalmasabbá tenni.

Az adományozó nyugdíjasok nevében Tálos Zsuzsanna hangsúlyozta: ezek a gyerekek hátrányos helyzetben, nagy szegénységben élnek. Egy héten két-három alkalommal fejlesztő pedagógus és pedagógiai asszisztens is segíti a munkájukat.

Az apróságok izgatottan várták a vendégeket

A nagycsoportos tagozat gyermekei az óvónők segítségével tartalmas és szívmelengető műsorral kedveskedtek az adományozóknak. A játékokat, amiket az idős emberek egész évben gyűjtögettek, a három csoport között osztották szét. Az ovisok bemutatták óvodájukat, amit kívül-belül gyönyörűen feldíszítettek, lelkesen magyarázva, hogy így várják a karácsonyt. A csillogó szemeket látva a nyugdíjasklub tagjai elmondták: érdemes volt megismételni a tavalyi ajándékozást: a dózsakerti idősek tavaly Kertvárosban jártak.

(A cikk a 24 Óra december 9-i számában jelent meg.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!